Tips voor energiebesparing in de zomer

Veel mensen denken in de zomer bijna niet aan energiebesparing, want in de winter verbruik je veel meer energie dan in de zomer. Logisch toch? Nou, eigenlijk niet. Wij geven je een aantal tips om je energieverbruik te verlagen en zo kosten te besparen.

Er zijn meerdere redenen om óók in de zomer te denken aan energiebesparing. Veel mensen vergeten dat bepaalde apparaten, die alleen in de zomer worden gebruikt, enorm veel energie slurpen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ventilatoren, die de hele dag aan staan en aan airco’s. Met name de laatst genoemde, zorgt ervoor dat uw energierekening per jaar een aantal tientjes hoger zijn.

  • Houd je huis zo koel mogelijk 

Wat je het beste kunt doen om deze apparaten zo min mogelijk te gebruiken, is je huis zo koel Mogelijk te houden. Open ’s ochtend en ’s avonds wanneer het koel is ramen en deuren, zodat de warmte uit het huis weg kan. Overdag sluit je de ramen en deuren, zodat de warmte niet naar binnen komt. Het oogt wat ongezellig, maar houdt overdag de gordijnen en zonneschermen gesloten. Uw huis warmt hierdoor minder snel op.

  • Gebruik de gratis droger

Een wasdroger produceert ook veel warmte. Maak daarom zo veel mogelijk gebruik van de gratis droger: een droogrek/-molen op balkon of in de tuin. Door de wind en warmte van de zon is de was ook zo droog. Zelfs wanneer je geen balkon of tuin hebt om de was op te hangen, kun je je was met de warme dagen gewoon binnen hangen.

  • Maak gebruik van verlichting op zonne-energie

Wil je in de warme zomeravonden ook gezellig in je tuin zitten, maar niet in het donker? Ga dan voor tuinverlichting op zonne-energie. Deze lampen laden zichzelf overdag op, zodat de tuin in de avond wordt verlicht. Solar-verlichting is een stuk goedkoper. Tevens hoeven er geen stroomkabels doorgetrokken worden naar de tuin. Een andere optie is bijvoorbeeld een vuurkorf. Warm maar óók gezellig!

  • Ga barbecueën

Het klinkt misschien raar, maar koken zorgt er ook voor dat je huis warmer wordt. Met name wanneer je de oven gebruikt. Wil je tóch je oven gebruiken en heb je meerdere gerechten, die in de oven moeten? Probeer deze dan zoveel mogelijk tegelijk in de oven te doen. Zo haal je meer uit dezelfde warmte. Ga met hete zomerdagen voor een lekkere verfrissende (maaltijd)salade of gebruik de barbecue.

Deze tips lijken waarschijnlijk simpel, maar we denken er vaak niet aan. Door dit soort kleine veranderingen door te voeren, bespaar je tóch weer iets op je energierekening. Het bespaarde geld, kun je weer gebruiken voor andere doeleinden.

Mocht je na het lezen van deze blog willen weten of je jouw energiekosten nóg meer omlaag kunt brengen, en hiermee goedkoper uit kunt zijn dan huidige energieleverancier, neem dan contact me, ons op. Wij helpen je graag verder!

laat een reactie achter