section-d784e4a

Energie

Er is een ruim aanbod aan energieleveranciers. Welke past het beste bij u? Het kiezen en overstappen naar een andere energieleverancier kan best lastig zijn. Wij helpen u graag om een goede keuze te maken, door prijzen en service te vergelijken. Zo vinden wij een passende deal voor u.

Energieleverancier kiezen

Overstappen naar een andere leverancier is soms een moeilijke keuze, maar de stappen die je moet nemen niet. Wij als Binkix willen u graag hierbij helpen. Waar let u op en wat is de beste keuze voor u. Uiteindelijk is het doel voor u, kosten besparen want 90% van de Nederlanders betaalt te veel voor hun gas en stroom.
We have listed some short tips for you below.

Eerst vergelijken

De eerste stap die je neemt is het vergelijken van energieleveranciers. Energieleveranciers moet je in verschillende kostenposten verdelen en vergelijken.

Bereken de totaalprijs met jouw verbruik.

Naast leveringstarieven zijn er ook andere kosten waar u rekening mee moet houden.

  • Welke leverancier is het duurzaamste? Wie levert het groenste stroom?
  • Lees goed de voorwaarden van elke leverancier. Actieprijzen en de prijzen daarna. Zijn er extra kosten etc.

Overstappen naar een andere energieleverancier

De meeste mensen stappen over naar een andere leverancier om kosten te besparen, maar ook betere voorwaarden en een betere klantenservice. Maar ook duurzame energie worden wordt steeds een belangrijke reden om over te stappen naar een andere leverancier.

Hoe stap je over naar een andere leverancier?

Wij bij Binkix begeleiden u graag bij het zoeken en overstappen naar een andere leverancier. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van energieleverancier, kunnen wij u goed begeleiden op het gebied van overstappen.

Duurzame energie?

Is het klimaatprobleem en duurzaamheid belangrijk voor jou? Kies dan een energieleverancier die duurzame stroom produceert, inkoop, verkoopt en investeert in duurzame energie, maar ook geen kolencentrales bouwt. Wat belangrijk is om te weten is dat Groene stroom niet per se duurder is. Graag helpen wij jou ook met deze keuze.

Vaste, variabele en dynamische tarieven

Er zijn verschillende contractvormen voor energie.

  • Energiecontract voor onbepaalde tijd
  • Energiecontract voor bepaalde tijd met vaste tarieven
  • Energiecontract voor bepaalde tijd met variabele tarieven
  • Energiecontract met dynamische tarieven

Contractduur

Je hebt een jaarcontract, drie en vijfjarig contract. Als je verwacht, dat de kosten gaan stijgen, dan kan je beter voor een langer contract kiezen, maar als de prijzen dalen, ben je achteraf toch duurder uit.

Enkel of dubbel tarief

U kan kiezen tussen enkel of dubbeltarief. Bij enkeltarief is het energietarief 24 uur per dag gelijk en bij een dubbeltarief betaal je overdag een hoger tarief. Dit wordt ook wel een piektarief genoemd. In de nacht en het weekend betaal je een lager tarief. Dit heet het daltarief.

Zonnepanelen

Het is ook mogelijk om je eigen energie op te wekken. Dan ben je minder afhankelijk van de energieprijzen die vaak wisselen en het is duurzaam. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen te laten plaatsen op het dak.

Tot slot

Ben je nieuwsgierig geworden of jij goedkopere energietarieven kan krijgen of wil je ook graag overgaan op duurzame energie? Wij helpen u graag verder. Vul dan het onderstaande contactformulier in en binnen een dag wordt u telefonisch of per mail contact met u opgenomen om de wensen en het actuele aanbod met u te bespreken.

section-2e9c5aa

Onze expertise

Onze diensten