section-d784e4a

Telecom

Door de diverse providers zijn er grote verschillen hun abonnementen en de prijzen daarvan, waardoor u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een keuze maken, wordt dan vrij lastig. Welk zenderpakket en/of internetsnelheid past er bij mij? Wij helpen u graag bij het kiezen van een passend abonnement voor internet, televisie en bellen.

Maak een inschatting van uw verbruik.

Aan de hand van uw verbruik maakt u een keuze voor een pakket. Deze schatting is belangrijk. Maakt u weinig gebruik van internet, kijkt u alleen naar de basiszenders en belt u amper? Dan is het zonde om een uitgebreid pakket te nemen. Bij een uitgebreid pakket komen er namelijk ook hogere kosten bij kijken.

Alles-in-1 pakket

Waar moet u op letten, wanneer u een abonnement voor internet, tv en bellen wil nemen? Het is verstandig om alles-in-1 pakketten te vergelijken en deze bij één provider af te nemen. Dit is in de meeste gevallen voordeliger, dan diensten los bij drie aparte providers afnemen. Tevens betaalt u maar één keer voor de aansluitkosten, wat de kosten lager zal houden.
Waar u ook op moet letten, is dat telecom pakketten regio gebonden zijn. Niet alle providers zijn beschikbaar op elk adres beschikbaar.

Het kiezen van internetsnelheid

Internetsnelheid wordt aangeduid in Mb/s. Hoe hoger het aantal Mb/s, des te sneller het internet. Sneller internet kost meestal ook meer geld. Tot 20 Mb/s is voor licht gebruik, tot 50 Mb/s is voor normaal gebruik en boven de 50 Mb/s is voor zwaar gebruik. Het aantal gebruikers, binnen één huishouden, die tegelijkertijd internet gebruiken én waarvoor het internet wordt gebruikt, zijn twee punten waarop u bepaalt welke snelheid bij u past.
Stuurt u af en toe een mailtje? Dan heeft u genoeg aan 20Mb/s. Gebruikt u vaak Netflix, Spotify of andere streamingsdiensten? Ga dan voor een internetsnelheid tussen de 20 en 50Mb/p. Bent u of is één van uw kinderen een fervent online gamer? Dan zal een snelle internetverbinding van 50 Mb/s of hoger zeer op prijs worden gesteld.
In Nederland zijn er, buiten het mobiele netwerk, drie manieren om verbinding te maken met het internet: via de telefoonlijn (DSL), via de televisiekabel (COAX) en via glasvezel. Waar deze verbindingen in verschillen, zijn prijs, beschikbaarheid en snelheid.
DSL is vaak het goedkoopst, maar niet overal in Nederland even snel. Na DSL komt kabelverbinding. Deze verbinding is iets duurder, maar daar krijgt u snellere en stabielere internet voor terug. Is kabel niet snel genoeg? Dan kunt u ook nog kiezen voor glasvezel. Let er wel op, dat nog niet overal glasvezel beschikbaar is.

Zenderpakket

Bij het kiezen van een zenderpakket moet u letten op waar u graag naar kijkt. Kijkt u graag live naar voetbalwedstrijden, naar formule 1 of heeft u kleine kinderen? Dan kunt u het beste voor een extra zender pakket kiezen. Kijk u liever naar de standaard zenders, dan zijn de extra pakketten overbodig. Deze extra pakketten kosten namelijk ook meer.

Bellen of niet?

In veel gevallen in het zo dat telefonie gratis in het pakket zit. Belt u niet? Dan maakt u hierbij ook geen kosten. Zit dit niet gratis is het pakket? Dan is het beter om dit niet in uw pakket te nemen. Wanneer u wel telefonie in uw pakket wil, dan heeft u de keuze om te betalen voor onbeperkt bellen of bellen per minuut.

Uw telecompakket

Wil u weten wat voor u persoonlijk de beste keuze is of heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en nemen wij contact met u op!

section-2e9c5aa

Onze expertise

Onze diensten